سایت سوک تحلیلی در مورد جریان اصلاح طلبی درج کرده است که قسمتی از آن چنین است :
جریان اصلاح طلبی گذشته در حال حاضر به سه گروه قابل طبقه بندی است:
1- اصلاح طلبان قدرت محور: این گروه شاخص اصلاح طلبی را صرفاً حضور خود در قدرت و موقعیت های اجتماعی می دانند. آنگونه که رفتار و سوابقشان نشان می دهد، دغدغه های آنها عمدتاً فرصت های از دست رفته در مجموعه مدیریت و قدرت است نه آرمانهای اصلاح طلبی. از این دسته در حال حاضر تنها آنهایی که دستشان از مناصب دولتی کوتاه شده است به تکاپو افتاده اند تا شاید ورق روزگار مجدداً به نفع آنها برگردد. از این گروه آنهایی که در دولت جدید موقعیت شان محفوظ و اندک امتیازی به آنها داده شده است(هرچند حاشیه ای و دسته چندم ) انگیزه و جرأت آفتابی شدن را هم ندارند.
قدر مسلم اگر مدیران اصولگرا اندک سهمی هم به بقیه آنها می دادند، دقیقاً مانند سابق کوچکترین حرکت و نمایشی از آنها دیده نمی شد. شایان ذکر است که این دوستان به حداقل حداقلها هم قانع اند و اگر به این حداقل برسند با فرض مفید بودن برای خود و جامعه صدایشان در نمی آید. علیرغم این احوال جسارت و سخت کوشی آنها در امر تشکیل ائتلاف و تدارک برای رقابتهای انتخاباتی را باید به فال نیک گرفت. اما بهتر است چشمان خود را باز کرده و بدانند که می باید به یکسری قواعد هر چند ناخواسته تن دهند..
2- اصلاح طلبان ناکام دوره اصلاحات: این گروه که خود را در حال حاضر اصلاح طلبان مردمی و واقعی نامیده اند و منصفانه بگویم بسیار شفاف و رک و راست همواره با شناسنامه اصلاح طلبی در صحنه حضور داشته و برخی از آنها با شخصیت های کشوری اصلاحات هم رفت و آمد مختصری دارند، دل پردردی از گروه اول داشته و هنوز بی مهری های مدیران اصلاح طلب را فراموش نکرده اند. این طیف هر چند در دوره اصلاحات سهم ناچیزی به آنها داده شد اما هیچگاه به اردوی ضداصلاحات نپیوستند.
این گروه فاقد یک وزن تکنوکراتیک و دانش و تجربه مدیریتی مؤثر است و در این مقام تفاوتی با اعضای ستاد اصول گرایان ندارند. باضافه بزرگترین نقطه ضعف و پاشنه آشیل این گروه افشاگری و جار و جنجال کردن است و تجربه نشان می دهد در تخریب رقیبان و حتا همنامان خود(سایر اصلاح طلبان) دست و زبانی دراز دارند و هیچکس بجز خود را اصلاح طلب نمی دانند. گروه موصوف حضرات مشارکتی و همفکران آنها را خائن می خوانند.
3- اصلاح طلبان آرمانی: این گروه که شامل تعدادی نیروی خوشفکر و فرهیخته از میان جامعه فرهنگی ، مطبوعاتی، هنری و فعالان اجتماعی و سیاسی استان می باشد ، همواره به تناسب توان و قابلیت خود و بدون کوچکترین چشمداشتی نقش آفرینی کرده و آلوده به قدرت نشده است.نه اهل معامله بوده اند و نه اهل کرشمه ،تحریم و یا گلایه کردن.
این گروه با هر دو طیف بالا ارتباط دارد ، اما در محتوا و انتظارات با دوتای قبلی کاملاً متفاوت است. دغدغه اصلی این گروه آرمانهای اصلاح طلبی است و کمتر خود را درگیر جنجال آفرینی فرصت طلبان می کنند. متأسفانه این گروه در حال حاضر ظرفیت، امکان و مجالی برای حضور مؤثر در جامعه ندارد و خود را با برنامه های خوبی از قبیل شب شعر، بزرگداشت شعراء و هنرمندان و جشن شب یلدا و....سرگرم نگهداشته است.
|